Johnson&Johnsoni toode jäi süüdi naisele vähi tekitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnson&Johnsoni beebipuuder.
Johnson&Johnsoni beebipuuder. Foto: Loop News/tootja foto

California vandekohus otsustas esmaspäeval rahuldada 417 miljoni dollarilise kahjunõude ravimifirma Johnson&Johnsoni vastu.

Kohtuasjas süüdistas ameeriklanna Eva Echeverria Johnson&Johnsonit tarbijate ebapiisavas hoiatamises talki sisaldavate toodete eest, väites, et ettevõtte beebipuuder põhjustas tal munasarjavähi. Naine kasutas beebipuudrit oma intiimpiirkonnas.

Vandekohus rahuldas nõudmise, mille hulka kuulus 347 miljoni dollari ulatuses karistava iseloomuga kahjutasu. Johnson&Johnson teatas, aga et kaebab otsuse edasi.

«Kaebame tänase otsuse edasi, sest juhindume teadusest, mis toetab Johnsoni beebipuudri ohutust,» ütles ettevõtte kõneisik Carol Goodrich.

Goodrich tõi välja Riikliku Vähiinstituudi aprillis tehtud järelduse, kus leiti, et tõendid ei toeta seost munasarjavähi ning talgi kasutamise vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles