Hüva nipp, kuidas klaviatuur kiiresti mustusest puhastada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiklaviatuur.
Arvutiklaviatuur. Foto: Toomas Huik

Kui arvutiklaviatuuri pole meeles sageli puhastada, koguneb sinna ohtralt tolmu, purukesi, juuksekarvu jm sodi. Suuremast mustusest klaviatuuri vahel aitab vabaneda lihtne märkmepaber.

Lauaarvuti klaviatuuri puhastamiseks vajad vaid väikest kleepuva osaga märkmepaberit, kirjutab Today. Esmalt ühenda mehaaniline klaviatuur arvuti küljest lahti või asu seda puhastama pigem siis, kui arvuti ise on kinni. Libista paberi kleepuv osa klahvide vahelt läbi ning näed õige pea, kuidas liimi külge haakub nii tolmu kui ka purukesi. Kui klaviatuur on pikemalt puhastamata, võib vaja minna õige mitut märkmepaberit.

 Foto:
 Foto: Foto: Today/kuvatõmmis

Kui soovid puhastada madalamate klahvidega sülearvuti klaviatuuri, tuleks seda kohelda veidi õrnemalt. Klaviatuuri puhastamiseks piisab mikrofiiberlapist ja puhtast veest, sest kemikaalid võivad klahve kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles