13 ootamatut asja, mida võib ülikooli minnes vaja minna

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpiliselt on ühikatoas voodi, kapp ja kööginurk, kõik muu vajaminev kraam tuleb ise soetada või kaasa võtta.
Tüüpiliselt on ühikatoas voodi, kapp ja kööginurk, kõik muu vajaminev kraam tuleb ise soetada või kaasa võtta. Foto: Panthermedia / Aleksei Ivanov

Kui ülikooli minev tudeng kolib kodust välja ning peab hakkama saama iseseisvalt või ühikatoas elades, võib tal endalegi üllatuslikult vaja minna asju, mida ta seni puutunudki pole.

Business Insider teeb ülevaate, milliste asjade vajalikkusest on tudengid alles eraldi kolides aru saanud.

Jakk/pusa, mida sul pole kahju kaotada. Mõni inimene kipub oma riideid sageli kaotama, olgu see siis pidude käigus, ühikakaaslastele laenates või muul viisil. Tudengid tõdevad, et hea on varuks omada mõnd jakki selleks puhuks, kui see sügisel väljas käies kaduma läheb.

Müraisolatsiooniga kõrvaklapid. Kui elad mitme sõbra-tuttavaga koos, kellel kõigil on erinev elustiil ja ööpäevarütm, võivad need rahu saamiseks hädavajalikuks osutuda.

Pesukuivatusrest. Ilma rõdu või pesukuivatita korteris ja ühiselamus on see hädavajalik, sest lõputult ei saa ju riideid ukse külge kuivama riputada.

Vooditõstja. Kui toas on piiratud ruum ning voodi on üsna madal, võib abi olla vooditõstjatest. Neid kasutades saad voodi kõrgemaks ning selle alla vajalikku ruumi kastidele, karpidele või kasvõi õpikutele juurde.

Purunemiskindlad klaasid/pokaalid. Vahel võivad ühika- või korteripeod väga ülemeelikuks kiskuda, mistõttu on noortele heaks kingiks purunemiskindlad klaasid. Nendega on igasugune õnnetus ja klaasikillud välistatud.

HDMI-kaabel. Selle abil saab mugavalt telerist vaadata filme, mis on muidu arvutisse alla laetud.

Õmblemiskomplekt. Paljud noored pole veel kunagi elus endale nööpi ette õmmelnud või pükstes auku parandanud. Selleks tarbeks on uues kodus hädavajalik kasvõi väike õmbluskomplekt, millega lihtsamad parandused ise ära teha.

Plekieemalduspulk. See osutub samuti nõutud asjaks hetkel, kui suurem osa riideid on pesus, ent midagi on vaja ka kooli selga panna – pulk eemaldab kiirelt pisikesed plekid ning rõivas sobib jälle kandmiseks.

Kiirkeetja. Ühikaköökides neid enamasti pole. Kuna aga nuudlid on tudengi lemmiksöök ja ka kohv on asendamatu abiline, on kiirkeetjast nende valmistamisel suurt abi.

Kõrvatropid. Kui toakaaslane norskab, osutuvad need uskumatult vajalikeks abimeesteks.

Silmamask. See kulub samamoodi ära siis, kui elad ühes toas koos mitme inimesega. Üldjuhul minnakse õhtul magama ning ärgatakse erinevatel aegadel, mistõttu klõpsitakse ka tuld põlema ja kustu siis, kui mõni toakaaslastest veel magab.

Korduvkasutatavad toidukarbid. Kuna nii mõnigi noor käib pärast ülikooli minekut harva kodus, on mugav sellega ema valmistatud lõuna sealt endale kaasa võtta. Samamoodi on karpe vaja siis, kui valmistad endale mitu toidukorda korraga.

Paksud kardinad. Kui tuppa paistev hommikupäike poole päevani magavat tudengit häirib, võib neist kasu olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles