Saaremaa trühvlikasvandus annab saaki alles 10 aasta pärast

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldasemad ja kallimad valged trühvlid, mille kilohind jääb nelja kuni viie tuhande euro kanti.
Haruldasemad ja kallimad valged trühvlid, mille kilohind jääb nelja kuni viie tuhande euro kanti. Foto: Jaanus Lensment

Hobina trühvleid kasvatav Karmo Kalda alustas kasvandusega pea kümne aasta eest, ent oli sunnitud vahepeal otsast alustama ja ootab esimest saaki seega veel sama kaua.

Saaremaale 2008. aasta kevadel Eesti esimese trühvlikasvanduse rajanud Karmo Kalda jaoks on tegu suuresti hobiga, kirjutab Saarte Hääl. «Majanduslik osa on sellest ehku peal,» tõdes ta ja lisas, et kui suvitrühvlite puhul räägitakse 300–1000 euro suurusest kilohinnast, siis tuhandet eurot ei maksa Eestis küll keegi.

«Saaki veel pole, sest esimesed puud, mis Inglismaalt ostsin, olid vale trühvliliigiga,» selgitas mees. Ta märkis lisaks, et mõned aastad tagasi istutas ta maha ka Prantsusmaalt ostetud puud, aga nendest on enamik praeguseks sootuks välja läinud. «Kolm aastat tagasi õnnestus mul endal puid trühvlitega «nakatada», nüüd olen neid istutanud.»

Nagu mainitud, siis esimene saak võib hea õnne korral tulla kümne aasta pärast. «Oodata ei oska midagi. Igasugune kogemus meie tingimustes ju puudub,» arutles Kalda.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles