Kas vanillinappuse tõttu võib jäätis poelettidelt kaduda? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanillijäätis on üks armastatumaid maailmas.
Vanillijäätis on üks armastatumaid maailmas. Foto: Panthermedia / Sergejs Rahunoks

Ligi pool maailma vanillivarudest tuleb Madagaskarilt, ent troopilist saart laaastanud taifuun on vanillisaaki tõsiselt kahjustanud.

Maailma jäätisetootjad peavad silmitsi seisma tõdemusega, et üks populaarseimatest jäätisemaitsetest on ohus, kirjutab Daily Mail. Kuna vanillikaunu on kehvade ilmastikuolude tõttu vähe saada, on nende kasvatajad tõstnud ka vanillikauna hinda.

Londoni jäätisetootjad nimelt tõdevad, et kui enne märtsikuist taifuuni Madagaskaril oli neil võimalik osta vanillikaunu kilohinnaga 270 eurot, siis nüüdseks on kesine saak tõstnud hinna ligi 700 euro peale. Samuti on vähenenud vanilli kvaliteet. Seega võib suure nõudluse, ent kopsaka hinna tõttu ka vanillijäätist ees oodata hinnatõus.

Võrdluseks tuli vanillikilo eest 90ndatel maksta ligi 50 eurot, aastatuhande alguses kerkis hinda 200 euro kanti ning on viimase paari-kolme aastaga hüppeliselt kasvanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles