Big Maci kuulsa salajase kastme retsept lekkis internetti

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Mac burger.
Big Mac burger. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

McDonald'si Big Maci kastme salapärane retsept on lekkinud internetti ja sisaldab 33 koostisosa.

Retsepti jagatakse veebisaidil Pinterest, kuid kiirtoidurestoran ise pole veel kastme retsepti lekkimist kommenteerinud, vahendab news.com.au.

Big Maci kastme retsept:

Sojaõli, marineeritud kurgi maitseaine (kuubikuteks lõigatud marineeritud kurk, kõrge fruktoosisisaldusega siirup, suhkur, äädikas, maisisiirup, kaltsiumkloriid, ksantaankumm, kaaliumsorbaat, maitsetugevdaja), destilleeritud äädikas, vesi, munakollane, kõrge fruktoosisisaldusega siirup, sibulapulber, sinepiseemned, sool, vürtsid, propüleenglükoolalginaat, naatriumbensoaat, sinepikliid, suhkur, küüslaugupulber, taimne valk (vees lahustatud mais, soja ja nisu), karamellivärv, lahustuv paprika, sojaletsitiin, kurkum (värvaine), kaltsiumdinaatrium-atsetaat (tagab kastme värvi ja säilivuse).

Nimekiri on pikk, kuid teadmata on nende koostisosade omavaheline suhe.

Ajakiri The Sun võttis ühendust McDonald'siga, kuid nad ei jaganud kommentaari kastme retsepti kohta.

Kastme lõi 1968. aastal Jim Delligatti, kes leiutas Big Mac burgeri. Kastme retsepti on küll aja jooksul veidi muudetud, kuid originaalset retsepti kasutati 1991. aastani. 2004. aastal võeti uuesti kasutusele kastme originaalne retsept.

Blogija Kelly Brinker on samuti loonud kastme, mis sarnaneb Big Maci burgeri kastmele, kuid mis koosneb vaid seitsmest koostisosast:

1/2 klaasi majoneesi

4 tl marineeritud kurgi salatit

1 tl valget äädikat

1/8 tl soola

2 spl Prantsuse kastet

1 spl väga peeneks hakitud sibulat

1 tl suhkrut

Binker soovitab segada kõik koostisosad kausis kokku ning jätta kauss ööseks kaetuna külmkappi. Vahepeal tuleks segu paar korda läbi segada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles