Ametid: isehakanud tervendajate tegutsemist ei saa keelata (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristallkuul.
Kristallkuul. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi alternatiivravi toodetel ja teenustel hoitakse Eestis silma peal, ei saa ravitsejate tegevust oluliselt piirata, sest see arvatakse Eestis demokraatlike vabaduste hulka seni, kuni see kellelegi tervisele otseselt ohtlik ei ole.

Terviseameti kommunikatsioonijuhi Iiris Saluri sõnul võtab amet seisukoha ja reageerib koostöös teiste ametkondadega alati, kui tegemist on inimese elu ja tervist ohustada võivate toimingute ja toodetega, kirjutab ERR uudisteportaal.

«Aga arvestada tuleb ka sellega, et me elame demokraatlikus riigis. Igaühel on õigus teha oma valikuid ja vastutada nende eest,» lisas ta.

Tarbijakaitseametil on pädevus olukordades, kui lubatakse konkreetseid raviomadusi ja kasutatakse raviväiteid. Eksitavaks ja keelatud kauplemisvõtteks loetakse valeväite esitamist, et kaup või teenus ravib haigusi, talitushäireid või väärarendeid.

«Kui öeldakse, et «kristallkuul on hea sinu hingele», «ennustame kaartidega» või «tule koolitusele, kus aitame sul elus uue lehekülje keerata», ei ole see ameti pädevusse kuuluv. Kui öeldakse, et kristallkuul ravib vähist terveks, siis see oleks eksitav kauplemisvõte,» selgitas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles