10 nippi, mida peale hakata hiiglasliku arbuusiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuus on ideaalne koostisosa paljudesse suviselt kergetesse toitudesse.
Arbuus on ideaalne koostisosa paljudesse suviselt kergetesse toitudesse. Foto: Panthermedia/ Mykola Lunov

Kui tõid koju suure arbuusi ning lihtsalt selle söömine ei paku enam pinget, võid arbuusi segada ka salati, salsa, jäätise või kokteilide sisse.

Koduportaal Real Simple pakub välja variante, milliseid huvitavaid toite ja jooke arbuusist teha saab.

Grilli. Piserda arbuusiviile natukese oliiviõliga, raputa peale soola ja pipart ning aseta need mõõdukalt kuumale grillile. Arbuusiviilule piisab grillil umbes 1,5 minutist kummalgi pool, mille järel võid selle üle piserdada laimimahla ja meega ning serveerida. Grillimine annab muidu mahlasele arbuusile mõnusa suitsumeki.

Tee puuviljakorv. Peolauale saad põneva serveeringu, kui lõikad arbuusi pooleks, võtad sellest suurema osa viljaliha välja ning pakud külalistele «arbuusikorvi» sees hoopis viilutatud maasikaid, banaane, mustikaid, ananassi, viinamarju ja muid marju või puuvilju.

Valmista suur kokteil. Poolita arbuus ning kraabi sellest suurem osa pehmet viljaliha välja. Sega viljaliha hulka laimi- ja ananassimahla, natuke hakitud piparmünti ning soovi korral ka valget rummi. Kalla saadud kokteilisegu arbuusipoolikusse tagasi, lisa jääkuubikuid ning serveeri grillipeol.

Tee ise salsat. Viiluta arbuus parajateks tükkideks, eemalda neilt koor. Sega arbuusi hulka tükeldatud punast sibulat, paprikat, jalapeno pipart, koriandrit, laimimahla, soola ja pipart. Sega läbi ning serveeri koos tortillakrõpsudega.

Tee salatit. Arbuusiga sobivad salatisse kokku fetajuust, mozzarella, värske kurk, maapähklid, punane sibul, röstitud peet, piparmünt ja oliiviõli. Vali endale sobivad komponendid ning katseta erinevate salatitega.

Valmista smuutit. Arbuusist valmib imeliselt magus, mahlane ja värske smuuti. Arbuusiga sobivad kokku näiteks maasikad, banaan, ingver, mesi ja kreeka jogurt. Smuuti valmistamiseks piisab, kui lased soovitud komponendid blenderis ühtlaseks seguks ning lisad soovi korral serveerimiseks värskeid ürte või jääd.

Tee ise jäätist. Sega kokku püreestatud arbuus, täispiim, vahukoor, veidike vaniljet, meresoola ja mett. Vala segu jäätisemasinasse ning õige pea saad nautida isevalmistatud jäätist. Valmistada saab ka lihtsamat smuutijäätist, kui segad kokku purustatud maasikad ja arbuusi, soovi korral ka tilgakese roosat veini ning külmutad saadud segu jäätisevormides.

Valmista gazpacho’t. Gazpacho ehk külma tomatipüreesupi valmistamiseks vajad püreestatud arbuusi, hakitud sibulat, kurki, jalapeno pipart ning tomateid. Lase komponendid blenderis ühtlaseks seguks, maitsesta soola, pipra ja punase veiniäädikaga. Arbuus annab tomatisupile kergelt magusa maigu.

Tee ise Mojito. Klassikalise maitsva Mojito kokteili saad siis, kui segad kokku purustatud arbuusi, laimimahla, piparmündi ning lusikatäie suhkrut. Alkohoolse kokteili saamiseks lisa ka valget rummi.

Sega kokku Margarita. Selle kokteili saamiseks vajad püreestatud arbuusi, purustatud jääd, triple sec likööri, tekiilat ning laimimahla. Blenderda segu hoolikalt ning serveeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles