Jamie Oliver soovitab: need kuus asja peaksid kuuluma igasse kööki

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver on tuntud kokk ja paljude kokaraamatute autor.
Jamie Oliver on tuntud kokk ja paljude kokaraamatute autor. Foto: Arthur Mola/AP

Tippkokk annab nõu, millised toiduained ja köögitarbed on iga kodukoka köögis täiesti hädavajalikud.

Toiduportaal Food&Wine edastab Jamie Oliveri nõuanded inimestele, kelle eelarve on piiiratud, ent kes tahaks siiski tippkoka moodi süüa valmistada – järgnevad asjad ja toidud on tema meelest köögis täiesti elementaarsed nii algajale kui ka säästvale kokale ning ka suurele perele.

Oliiviõli. Üks oliiviõli võiks Oliveri sõnul olla köögikapil praadimiseks, teine aga salatitesse lisamiseks, kuna see on väga kasulik ja mitmekülgne toiduaine.

Punane veiniäädikas. See sobib nii vinegreti sisse, salatikastmeks kui ka maitsva marinaadi valmistamiseks – võimalusi on lõputult.

Sool ja pipar. Need on kõige elementaarsemad maitseained, mille kasutamise võiks endale puust ja punaseks selgeks teha enne, kui hakkad toitudesse lisama keerulisema nimega vürtse ja maitseaineid.

Kvaliteetne lõikelaud. Lõikelaud on köögis asendamatu abiline, ent mida mugavam seda käidelda on, seda enam võib see kodukoka elu muuta.

Kvaliteetsed kööginoad. Hea nuga ei tee kokkamist mitte ainult turvalisemaks, vaid ka mugavamaks ja kergemaks. Köögis on Oliveri väitel vaja vähemalt paar-kolm nuga, millega oleks lihtne lõigata liha, tükeldada juurvilju jm.

Suur ja mahukas pann. Oliver teeb oma perele igal õhtul terve pannitäie süüa ning kui võimalik, soovitab ta suurele perele hankida isegi sedavõrd suure panni, nagu neid kasutatakse restoranides. Need võtavad küll köögis ruumi, kuid üks selline võiks siiski olemas olla, et ühest toidutegemisest jätkuks ka homseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles