Värvimiseks passivad ka pruunid munad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunide munade kaunistamiseks on mitmeid viise. Pildil vildist motiividega kukeke, mannateradega kaetud muna, kuivatatud roosi kroonlehtedega kaetud muna ja briljantrohelisega värvitud muna.
Pruunide munade kaunistamiseks on mitmeid viise. Pildil vildist motiividega kukeke, mannateradega kaetud muna, kuivatatud roosi kroonlehtedega kaetud muna ja briljantrohelisega värvitud muna. Foto: Tarbija24

Lihavõtete ajal oleks justkui kohustus osta poest valgeid mune ja need hiljem sibulakoortega pruuniks värvida. Vahelduseks võiks aga proovida pruunide munade kaunistamist, pealegi on pruunid munad praegu valgetest odavamad.

Internetiavarustest leiab mitmeid mõtteid, kuidas pruune mune lihavõteteks kaunistada. Üks peamistest soovitustest on kasutada ära munade loomulik värv.

Lapsemeelsed võivad munadele kleepida paberist jänesekõrvad, silmad, nina, vurrud ja sabatuti. Kukeharja, noka, loti ja varbad saab lõigata vildist jne.

Šikimad pühademunad saab peenemate paelade, pärlite ja näiteks õrnade liblikafiguuride abil. Samuti sobib pruunidele munadele kleepida taimemotiive – kuivatatud lehti, kroonlehti, väiksemaid õisi.

Teine grupp soovitusi püüab ümber veenda neid, kes arvavad, et pruunide munade värvimine ei anna kuigi kena tulemust. Mitmete perenaistest blogijate andmetel on näiteks toiduvärve kasutades tulemus pruunide munade korral hoopis ilusam kui valge koorega mune kasutades. Vana hea briljantroheline katab samuti pruuni koore veatult.

Ideid, mida pruunide munadega ette võtta, on netiavarustes veelgi. Üheks suurepäraseks ideeallikaks on USA musterperenaise Martha Stewarti veeb. Koos piltide ja kirjeldustega on seal üleval üle 60 võimaluse munade kaunistamiseks. Link leheküljele siin.

Eestikeelseid õpetusi jagab koos piltidega munatootja Tallegg. Link näpunäidetele siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles