KFC kiirtoidugigandi saladused, mida sa enne ei teadnud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KFC kanaeine.
KFC kanaeine. Foto: Michael Dwyer/AP/Scanpix

Eestisse küll KFC laienenud pole, ent siiski on nende krõbekana nii mõnegi siinse elaniku südame võitnud. KFC töötajad jagavad aga saladusi, kuidas näeb välja seal töötamine.

KFC endised ja praegused töötajad on populaarses Reddit foorumikeskkonnas avaldanud nii mõnegi ettevõtte saladuse, vahendab Popsugar. Just töötajate kaudu saabki teada, millised kiirtoidukoha telgitagused välja näevad.

Krõbekana ei ole varem külmutatud. Fännide õnneks kinnitavad töötajad, et ükski KFC-s serveeritav kanapala pole sügavkülmutatud, vaid ettevõte hangib värske kana, mida hoitakse korralikult külmikus, paneeritakse käsitsi ning seejärel frititakse.

Küpsised see-eest on külmutatud. Üks töötaja avalikustas, et KFC-s serveeritavaid küpsiseid ei tehta kohapeal nullist, vaid need ostetakse sisse sügavkülmutatuna. Töötaja peab küpsised karpidest välja võtma, kandikule laotama ja 20 minutit ahjus küpsetama.

Kartulipuder ja kaste tehakse valmis pulbrist. Kurb, aga tõsi. Mõnes KFC kiirtoidukohas segatakse väidetavalt kastme hulka kanast üle jäänud rasva, et sellele rohkem maitset anda. Pulbrist kokku segatud kaste surutakse aga läbi sõela, et sinna tükke sisse ei jääks. Ka kartulipuder valmib paraku pulbrit koos vee või piimaga kokku segades.

Vahetusevanemad on oma palgaga rahul. Ühe töötaja hinnangul saavad töötajad palka 15 dollarist kuni 20 dollarini tunnis, olenevalt sellest, kas nad on parajasti kassas või võtavad vahetusevanema kohustused.

Klient võib küsida frititud küpsiseid. Seda ei paku võibolla kõik KFC toidukohad, end küsida võib siiski. Ühe töötaja väitel frittisid nad igavama vahetuse ajal küpsiseid ning sõid neid mee, šokolaadi või jäätisega. Küpsised olid küll hirmus rasvased, ent magus ja rasvane kombinatsioon maitseb ju eriti hästi.

Kana saab vahepeal otsa. Töötajate väitel võiksid kliendid mõista, et ettevalmistud paneeritud kana saab tõepoolest kiirel päeval vahepeal otsa. Ühes fritüüris saab korraga küpsetada 48 kanatükki ning neid pole töötajatel lõputult võtta, mis tähendab, et tihedamal päeval võib ooteaeg pikemaks venida.

Müümata jäänud toit visatakse päeva lõpus minema. Toiduohutusreegleid järgides on KFC sunnitud kogu ülejäänud toidu päeva lõpus minema viskama. Tegelikult ongi igal küpsetatud tootel oma kindel aeg, mille jooksul võib selle ära müüa. Kui see on möödas, peab toote maha kandma.

KFC kanavormi valmistatakse sageli ülejääkidest. Kanavormi jaoks võetakse seisma jäänud kanal kondid käsitsi küljest, lisatakse juurvilju, tehakse kaste ning vormiroog saabki tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles