Tulevase Saue valla elanikud saavad rongis ühe tsoonivahe tasuta sõita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong. Illustreeriv foto.
Elroni rong. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harjumaal asuvate Saue linna, Kernu ja Nissi valla - tulevaste Saue valla elanikele muutus teisipäevast rongisõit soodsamaks, sest nad saavad ühe tsoonivahe tasuta sõita.

Saue linna, Kernu ja Nissi valla elanikud saavad rongis sõita tasuta 2. hinnatsoonis, ehk et lõigul Saue linnast Laagrini, teatas Saue pressiesindaja BNS-ile. Sõites kaugemale, maksab pilet Saue linna, Kernu valla ja Nissi valla elanikele alati ühe tsooni võrra vähem.

«Näiteks sõites kolme tsooni jagu Keilast Tallinnasse tuleb maksta ainult kahe tsooni hinda. Soodustus rakendub ainult siis, kui sõit algab või läbib 2. hinnatsooni,» sõnas Saue vallavanem Andres Laisk.

Soodustuse pakkumise olulisim eesmärk on suunata inimesi senisest enam keskkonnasõbralikku ning mugavat rongitransporti kasutama.  «Samuti peab tõdema, et seni, kuni puudub eri transpordiliike siduv ühispilet,  ei ole võimalik  inimesi suunata kasutama ümberistumisvõimalust bussilt rongile ja vastupidi, sest rakenduks topelt  tasu,» ütles Laisk. Tema sõnul on Saue valla inimestele sarnane soodustus kehtinud juba pea kaks aastat ja sõidustatistika näitab kasvu.

«Soodustuse tänast rakendamist võib lugeda omamoodi testperioodiks - soovime praktikas hinnata selle kasutatavust, rahalist mahtu ja kaasnevaid muutusi inimeste sisseregistreerimises ning ühistranspordi kasutamises. Eesmärk on liikuda lõplikult tasuta vallasisese rongitranspordi suunas, mis täna Saue vallas juba kehtib,» sõnas Laisk.

Vallavanema sõnul tuleb uue aasta alguses hinnata, kas soodustus on ühendvallale rahaliselt jõukohane ja eesmärki teeniv. Sellesse aastasse jääv kulu kaetakse volikogu otsuse alusel tänase Saue valla eelarvest.

Soodsama sõiduvõimaluse kasutamiseks on vajalikud 3 kaarti – ID-kaart, niinimetatud roheline Ühiskaart ja Elroni kaart. Elroni kaart on vajalik ainult siis, kui on plaan osta rongis pilet. Juhul, kui pilet on soetatud Ühiskaardile, pole Elroni kaart vajalik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles