Kuidas oma kodu väärtust tõsta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis köök on midagi, mis ostjale kindlasti silma jääb.
Kaunis köök on midagi, mis ostjale kindlasti silma jääb. Foto: SCANPIX

Kodu väärtuse tõstmine nõuab läbi mõtlemist ja teadmisi, millised asjad on väärt raha ja millised mitte.

Neil, kes kinnisvara müüvad on terve hulk teadmisi sellest, milliste kodude eest suure hulga raha teenida saab ja milliste puhul võib tuleb rohkem oodata ja hinnaga mängida, et ostja leida, vahendab nbcnews.com.

Ekspertide sõnul on aga osa asju, mida saab kinnisvara müüja ise teha, et elamu ostjale atraktiivsemaks muuta.

Investeeri praktilistesse lisadesse

Kuigi bassein kõlab uhkelt ja edevalt, siis tegelikkuses kasutatakse seda väga harva. Eriti kui sellel puudub soojustus. Ostjad hindavad selle asemel palju enam kahte autot mahutavad garaaži või sahvrit, kuhu nad saavad asju panna.

«Sahver on hea võimalus hoida köök esinduslikuna,» kommenteeris Austraaliast pärit interjööri disainer Natalie Bacic. «Kui sul on nii palju vedanud, et saad lubada endale lisatuba, kus hoida lisakülmikut või muidu köögitarbeid, siis märkab seda ka ostja.»

Värske värv muudab moodsamaks

Bacici sõnul on kõige odavam viis muuta oma kodu moodsamaks seinte üle värvimise teel. «Värske värv ja uus vaip võib muuta kodu välimust tohutult,» sõnas ta. «Uus värv seintel aitab muuta ka kõige vanemate kodude väilimust atraktiivsemaks ja selle jaoks ei ole vaja palju energiat kulutada.»

Uued dekoratiivvidinad kodus, nagu näiteks vaibad, lambid ja kardinad muudavad kodu väljanägemist silmnähtavalt. Odavamatest kodusisustuspoodidest on võimalik osta asju, mis muudavad kodu ilusamaks, kuid ei maksa sealjuures tervet varandust.

Unusta asukoht – väljanägemine on see, mis loeb

Kuigi asukoht on oluline, ostab suur hulk inimesi endale kodu väljanägemise põhjalt otsustades. «Soovitan hoida köök ja vannituba visuaalselt kaunis, sest need on midagi, mida on tulevasel ostjal raske ja kallis ümber teha, seega soovivad nad osta midagi, mis neile juba meeldib,» sõnas Bacic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles