Tele2: mobiili-ID taotluste hulk on päevaga kahekordistunud

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil-ID.
Mobiil-ID. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses eile avalikuks tulnud ID-kaartide võimaliku turvariskiga on Tele2-s kasvanud päevaga mobiili-ID taotluste arv kaks korda.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on inimeste huvi mobiili-ID vastu kasvanud märgatavalt. «Vormistasime eile tavapärasest poole rohkem taotlusi ning tänase päeva põhjal võib öelda, et see arv kasvab nelja kuni viie kordselt,» ütles Aron.

«Meil on laos olemas ligi 15 000 SIM-kaarti, mis toetavad mobiili-ID-d. Meie hinnangul on see piisav varu ja seega puudust neist kindlasti tekkida ei tohiks. Kõik soovijad saavad tulla ja endale Tele2 esindustes mobiili-ID hankida,» selgitas Aron.

«Iga uue tehnoloogia puhul võtab uue digilahenduse jõudmine tehnoloogiateadlikumate klientide seast laiatarbekasutusse aega aastaid. Uus digitaalne või mobiilne lahendus peab läbima mitmeid kasutajasõbralikkust tõstvaid uuendusi, enne kui tavainimesed selle lõplikult omaks võtavad,» tõdes Aron. Ta lisas, et mobiili-ID on ID-kaardist palju mugavam ja tänase päeva seisuga ka turvalisem, aga inimestel on vaja tõuget, et uus tehnoloogia kasutusele võtta.

Juuli lõpu seisuga oli aktiivseid mobiili-ID kasutajaid kokku 134 888. Sertifitseerimiskeskus, Riigi Infosüsteemi Amet, mobiilioperaatorid ja suurpangad on omavahel sõlminud koostöölepe Nutikaitse 2017, mille eesmärk on 2017. aasta lõpuks kasvatada mobiili-ID kasutajate arvu vähemalt 300 000 inimeseni.

Mobiil-ID ainus turvalise identifitseerimisvahend nutiseadmes, mis võimaldab teha nutiseadmes pangatoiminguid, kasutada erinevaid teenuskeskkondi ja dokumente digiallkirjastada.

Loe veel lisaks: mobiilioperaatorid on valmis suurenenud huviks mobiil-ID vastu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles