Saladus, mida McDonald’si töötajad kiivalt varjavad (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friikartulid.
Friikartulid. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Press Association Images

McDonald’s on paljudele üheks lemmikuks kiirtoidukohaks, kuid need süüdistused võivad jätta nii mõnelegi külastajale halva maigu suhu.

McDonald’si töötajad on tunnistanud, et kasutavad ühte alatut trikki, et friikartuleid tunduks olevat pakendis rohkem, kui neid tegelikult sinna mahub, vahendab news.com.au.

Veebisaidil Reddit.com küsiti McDonald’si töötajate käest, mida nad on pidanud klientide eest varjama. Üks endine McDonald’si töötaja tunnistas, et kiirtoidurestoranis on üks nipp, mida töötajad kasutavad, et friikartuleid tunduks olevat rohkem, kui neid tegelikult on.

Selgub, et töötajad pigistavad enne karpi, kui nad selle friikartulitega täidavad. Sel viisil mahub pakendisse vähem friikartuleid, kui nn pigistamata karpi.

Anonüümne Redditi kasutaja kirjutas: «Ma töötasin McDonald’sis ja nad õpetasid mulle, kuidas friikartulite karpi enne selle täitmist pigistada nii, et see paistaks täis olevat, kuigi tegelikult see ei ole.»

Ta lisas, et kliendid said väga harva aru, et neil on vähem friikartuleid, kui peaks olema. «Minu puhul sai ainult üks klient sellest aru,» sõnas ta. «Ta võttis friikartulid karbist välja ja pani nad tagasi sisse ning need täitsid vaid poole karbist, seega ma pidin talle rohkem friikartuleid andma.»

«Olin hämmingus ja tundsin piinlikkust. Sellest on möödunud küll seitse aastat, aga ma mäletan siiani ta nägu,» sõnas ta.

See kasutaja ei olnud ainus, kes sellest praktikast teadis. Teine kasutaja kirjutas: «Ma vihkasin seda praktikat ja keeldusin seda tegemast.» Ta lisas, et teda ei vallandatud küll kunagi, kuid osa kliente küsis, millistel päevadel ta tööl on, et nad saaksid tema käest friikartuleid osta.

McDonald’si esindaja ütles ajakirjale The Sun: «Me usume, et need väited on väljamõeldis, sest meie ettevõttes ei ole «salajasi trikke» ja meil on kindlad reeglid ja protseduurid, et olla kindel, et friikartulite karbid ei oleks pooltühjad.»

Esindaja lisas, et ilma kindla allikata ei saa nad seda väidet kontrollida. «Meie töötajad näevad palju vaeva, et kindlustada klientidele parim võimalik kogemus meie restoranides. Eitame igasuguseid jutte, mis väidavad vastupidist.»

Ka Postimees võrdles, kui palju erinevad McDonald'si pakutud friikartulid lubatust. Loe artiklit SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles