Kas rikkad vanavanemad peaks olema kohustatud lapselapsi rahaliselt aitama?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi seadus sunnib rikast sugulast oma lähedasi rahaliselt toetama.
Šveitsi seadus sunnib rikast sugulast oma lähedasi rahaliselt toetama. Foto: SCANPIX

Šveitsis kehtib seadus, mis sunnib vanavanemaid oma lapselapsi rahaliselt toetama, kui viimased ise oma elukorraldusega hakkama ei saa.

Hiljuti on see seadus tõusnud aga päevakorda, sest üks vanaisa keeldus panustama oma lapselapse ülalpidamisse, vahendab The Local.

80-aastane vana mees on palganud endale advokaadi, et kaitsta ennast kohaliku omavalitsuse kehtestatud seaduse eest, mis kohustab teda rahaliselt toetama oma lapselast, kellega ta ei suhtle.

Šveitsis on seadus, mis kohustab rikkaid vanavanemaid toetama oma rahalistes raskustes lapsi ja lapselapsi ning ka vastupidi – rikas laps peab ülal pidama oma majanduslikes raskustes vanavanemaid.

Artikkel 328 ütleb: «Inimene, kes elab finantsiliselt hästi, on kohustatud abistama oma otseseid sugulasi nii noorematest kui ka vanematest generatsioonidest, kellel on raskusi ise toime tulla.»

Ajalooliselt tehti selline seadus põhimõttel, et lapsed ja lapselapsed toetaksid oma vanemaid ja vanavanemaid, kui need vanaks jäävad.

Aja möödudes on see aga järjest enam muutumas ning rikkad vanavanemad peavad hoopis oma vaeseid lapselapsi toetama.

Abiandmisel on olemas ka rahaline piir – nimelt peab rikas sugulane teenima korraliku varanduse, et talle kehtiks kohustus oma vaest lähisugulast aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles