Swedbank muudab suure osa krediitkaartide intressiarvestust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Swedbank muutis 124 000 vaba tagasimaksega krediitkaartide intressiarvestust, hakates intressi määrama iga kuu viimasest kuupäevast, erinevalt varasemast kui intress sõltus ostukuupäevast.

«Selline loogika, kus on kindel kuupäev, millest algab intressiarvestus, on tänane turu standard – kaardiomanik teab täpselt, millal intressi arvestus algab ja nii on tal lihtsam soovimatutest intressimaksetest hoiduda,» kommenteerib krediitkaartide osakonna juht, Kai Voore.

Voore sõnul muutub süsteem selgemaks inimestele, kes ei soovi intressi maksta. Osakonna juht ütleb, et kliendid on maininud, et on pidanud mõne suurema ostu puhul paari päevast intressi maksma, kuna keeruline on jälgida iga ostu puhul intressivaba perioodi jälgida.

Uue muudatuse järgi algab intressiarvestus kindlal kuupäeval. «Seega kui klient ei soovi maksta intressi, peab ta edaspidi meeles pidama vaid ühte kuupäeva.»

Muudatus jõustub oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles