Naistel on raskem sääste koguda kui meestel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangatöötaja hoidmas 500 euroseid kupüüre.
Pangatöötaja hoidmas 500 euroseid kupüüre. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS

Palgaandmete järgi teenivad naised Ameerikas jätkuvalt vähem raha kui mehed ning see võib olla üheks põhjuseks, miks naistel on raskusi säästude kogumisega tulevikuks.

Uus uuring USAs kinnitab mitmete ameerika naiste hirmu: naistöölised vastasid kolm korda rohkem, et neil ei ole võimalik koguda sääste pensionieaks. Samal ajal 14 protsenti keskmise sissetulekuga meestest väidavad, et neil ei ole võimalik rahastada pensionifondi ja 44 protsenti keskmise sissetulekuga naistest ütlevad, et neil pole muud võimalust kui jätta hooletusse enda pikaajalised säästuplaanid, vahendab Business Insider.

Kuigi kõiki ameeriklasi julgustatakse panema raha tulevikuks kõrvale, on see naiste jaoks mõnevõrra olulisem. Keskmine pensionäär USAs ei elatu ära ainult riiklikust pensionist, sest süsteem seal seotud sellega, palju inimene oma eluea jooksul on teeninud. Kuna naised teenivad vähem siis nad ka saavad vähem.

Juba statistiliselt tasub naistel tulevikule rohkem mõelda, sest nemad kipuvad elama kauem kui mehed, mis tähendab, et neil on vaja toimetulekuks rohkem raha.

Võta oma tuleviku ohjad enda kätte

Kui oled töötav naine ja soovid, et su pensionipõlv oleks majanduslikult stabiilne, siis on vaja teha neid kahte asja: koolitada end pikaajalise finantsplaneeringu alal ja alustada raha kõrvale panemist. Viimase puhul võib rahumeeli pöörduda ka finantsnõuniku poole, kes nõustab sind rahaasjades ja aitab planeerida igakuiseid toetuseid enda tulevikule.

Kui annad endale piisavalt aega tuleviku säästude kogumiseks, võib targalt tegutsedes pöörata ajaga väiksed sissemaksed üsna muljetavaldavaks summaks.

Kuigi naistel võib olla ebasoodne olukord säästmiseks, siis ressurss, mida paljudel töötavatel naistel on, on aeg ja investeerides saab seda ressurssi ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles