Eesti parimaks toiduaineks sai Saib

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib. Foto: Scanpix/Toiduliit

Toiduliidu aastakonverentsil kuulutati välja parim uus toiduaine, selle tiitli pälvis ka konkursi pagaritoodete kategooria võitjaks tulnud Leiburi Saib.

Leibur saab õiguse kasutada Saibi pakendil kuldset märki kirjaga ««Eesti Parim Toiduaine 2011». Tootja esindaja sõnul oli Saibi arendamine küll keeruline protsess, kuid see on ennast ära tasunud ja toode on ka äriliselt edukas.

Pagaritoode sai parima toiduaine tiitli kolmandat aastat järjest. Mullune üldvõitja oli Fazeri Must seemneleib.

Lisaks kuulutati välja parim toit tervisele, parim mittealkohoolne jook ja parim alkohoolne jook. Tiitlit «Eesti Parim Toit Tervisele 2011» hakkab kandma Rakvere lihaveise toodete sari. Jookidest pälvisid võidu Kadarbiku Päikesesmuuti ja Liviko Vana Tallinn Heritage.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder märkis autasustamisel, et parima toiduaine konkurss on vaieldamatult Eesti tähtsaim konkurss, sest toit puudutab kõiki inimesi. Spordi- ja lauluvõistlused alati igaühele korda ei lähe.

Toiduliidu juht Sirje Potisepp tõi aga eraldi välja, et tänavu esitati konkursile põhikategoorias kokku 140 toodet, mis on oluliselt enam kui eelmisel korral. Selline arv kõneleb Potisepa sõnul sellest, et Eesti toiduainetööstus on ikka elujõuline ja tarbijatele püütakse uut pakkuda ka raskel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles