Tallinnas valmis eile kuningliku pulmatordi miniversioon

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas valminud minitordi hinnaks oli 150–200 eurot.
Tallinnas valminud minitordi hinnaks oli 150–200 eurot. Foto: Toomas Huik

Kuninglikust pulmast said eile inspiratsiooni Tallinnas tegutsevad Pagaripoiste kondiitrid, kelle käe all valmis prints Williami ja Kate Middletoni pulmatordi koopia.

Pulmakülalistele pakutakse tegelikult kahte maiust: puuviljatorti, mille kaunistused mõtles välja pruut ise, ja prints Williami nõutud šokolaadi-küpsisekooki. Viimane oli printsi lemmik juba lapsepõlves.

Pagaripoiste käe all valminud pulmatordi puhul oli tegemist kaks-ühes-variandiga. Põhi valmistati Williami lemmikkoogi retsepti järgi ja kaunistamisel järgiti Kate’i juhiseid.

Kate’i soovi järgi kaunistati tort Ühendkuningriigi moodustavate maade rahvuslilledega ehk Inglismaa rooside, Šoti karuohakate, Walesi nartsisside ja Iirimaa ristikheinaga.

Kuningliku pulmatordi valmistamise võttis enda ülesandeks Pagaripoiste peakondiiter Heidi Saat. Tema käe all valmis tort hämmastavalt kiiresti, nimelt ei vaja Williami kook küpsetamist. Koostisosad tuleb lihtsalt kokku segada, segu vormi suruda ja kook tunniks-paariks külma panna. Suurem vaev oli kaunistuste tegemine – meie kondiitritel ei tule just sageli kaunistusteks valmistada ristikheinalehti ja karuohakaid.

Tort sai neljakorruseline ja kaalus ligikaudu seitse kilo. Pagaripoiste projektijuht Martin Pärn arvas, et pulmatort on tegelikult palju suurem. Mulluses Rootsi kuninglikus pulmas oli tema sõnul tordi alumine korrus vähemalt meetrise läbimõõduga ja nii võib see olla ka Williami ja Kate’i peol.

Pärn teadis veel, et niisugusteks sündmusteks valmivad tordid-koogid kindla järelevalve all ning neid valvatakse hoolikalt kuni serveerimiseni.

Kui Tallinnas valminud minitordi hinnaks oli ligikaudu 150–200 eurot, siis päris kuningliku pulmamaiuse hinda Pärn öelda ei osanud. «Ma arvan, et ega seal rahaga kokku ei hoita,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles