Septembris langes Euroopas sõiduautode müük

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sõiduautode parkla.
Pildil sõiduautode parkla. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Liidu riikides langes septembris uute sõiduautode müük 2 protsenti, kuid üheksa kuu kokkuvõttes püsib turg 3,7 protsendiga plusspoolel.

Septembris müüdi Euroopa Liidu riikides 1,427 miljonit uut sõiduautot ja kokku on tänavu üheksa kuuga müüdud 11,660 miljonit autot.

Kuigi tõus jätkus enamikes riikides, siis kogu Euroopa müügi vedas alla suurimal turul Suurbritannias jätkuv langus, mis septembris oli koguni 9,3 protsenti. Kergelt langes müük ka Saksamaal, aga teistel suurtel turgudel – Prantsusmaal, Hispaanias ja Itaalias jätkus uute sõiduautode turul kasv.

Balti riikidest tegi uute sõiduautode turg suure languse Lätis, kus müüdi 20,8 protsenti vähem kui mullu septembris. Samas Leedus jällegi kasvas müük koguni 45,7 protsendi võrra.

Eestis müüdi autosid eelmise aasta septembriga võrreldes 2,2 protsenti rohkem ja seni on käesoleval aastal müüdud 11,1 protsenti rohkem sõiduautosid kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles