Koeraomanikud kutsuvad teisi koeraomanikke korrale

, Koerainimesed.ee eestvedaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeraomanikud kutsuvad teisi koeraomenikke üles puhtust pidama.
Koeraomanikud kutsuvad teisi koeraomenikke üles puhtust pidama. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti Koerainimesed alustasid kampaaniat, et kutsuda korrale peremehi, kes ei vaevu oma lemmiku väljaheiteid koristama. Selline käitumine on ebameeldiv ja teeb ka teistele koeraomanikele häbi.

Kuigi igal koeraomanikul on kohustus oma koera väljaheited ära koristada, ei täida seda nõuet kõik. Ka meedias on palju kirjutatud aktiivsetest linnakodanikest, kes pistavad lipukesi koerte väljaheidete sisse ja märgistavad talvel pihustivärvidega, et saavutada meedia ja oma kohustused unarusse jätnud koeraomanike tähelepanu.

Kogu selle meediakajastuse ja tähelepanu juures tundub nagu kõik koeraomanikud oleksid vastutustundetud.

Mind isiklikult solvab selline üldistamine ja ka enamikku koeraomanikke, kes on teadlikud oma vastutusest koera ja koerapidamise seaduse ees.

Alustatud kampaaniaga tahame selgelt välja öelda, et ka Eesti Koerainimesed ei aktsepteeri selliseid koeraomanikke ja kutsume kampaaniaga neid üles puhtust pidama. Olukorra parandamiseks ja koeraomanike korralekutsumiseks on vaja ühiskondlikku aktiivsust. Nii koeraomanike endi seast kui tavakodanikelt.

Alati võib juhtuda, et väljaheidete kotte on kaasas vähem kui vaja või ununesid need sootuks  koju. Oleme ju inimesed! Kindlasti ei tohiks selline põhjendus olla aga igapäevane.

Videoportaalist Youtube leiab ka video, kus demonstreeritakse, et koera väljaheidete koristamine pole midagi räpast ja ebameeldivat. Puhtuse pidamine on tänapäeval lihtne!

Videot vaadata ja kampaaniaga liituda saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles