Sebe tõstab bussipiletite hindu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss.
Sebe buss. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sebe tõstab alates 1. juunist kütuse olulisele kallinemisele ja bussijuhtide palga tõstmise vajadusele viidates bussipiletite hindu keskmiselt 4-5 protsenti.


Sebe teatel on kaugliinibusside piletihinnad püsinud samal tasemel kolm aastat. «Elanikkonnale rasketel aegadel hakkasime pakkuma suuri soodustusi just hinnatundlikumatele reisijatele – noortele ja eakatele. Seda praktikat tahame jätkata,» seisab ettevõtte saadetud teates.

Seoses teenuse osutamise kulude kasvuga tõusevad Eesti-sisestel kaugliinidel alates 1. juunist enamiku tavapiletite hinnad keskmiselt 4 - 5 protsendi võrra. Näiteks populaarse Tallinna -Tartu täistunni ekspressi täispilet hakkab senise 9,6 euro asemel maksma 10 eurot.

Senise 60 protsendi suuruse soodustuse asemel jätkab ettevõte kindlatel nädalapäevadel 50-protsendise soodustuse pakkumist alla 26-aastastele noortele ja üle 60-aastastele eakatele.

Samal ajal tõstab ettevõte bussijuhtide põhitöötasu ligikaudu 9 protsendi võrra. Muudatus puudutab ligi 400 bussijuhti. Põhitöötasule lisanduvad Sebe bussijuhtidel tulemustasud piletimüügi ning klienditeeninduse eest.

Selle aasta esimeses kvartalis oli kaugliine sõitva bussijuhi brutopalk keskmiselt 960 eurot (15 000 krooni). Ettevõtte eesmärk on tõsta bussijuhi keskmine brutopalk kommertsliinidel vähemalt 1 000 euroni kuus.

«Sebe soovib, et Eestis teenindaksid reisijaid asjalikud ja tublid bussijuhid. Otsime võimalusi, kuidas pakkuda oma bussijuhtidele väärikat töötasu,» selgitas Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi. Ta lisas, et kütusehind ja vajadus tõsta bussijuhtide sissetulekut ei võimalda piletihindadega senisel tasemel jätkata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles