Nädalavahetusel saab ID-kaarti uuendada ka kaubanduskeskustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesoleval nädalavahetusel aitavad politsei- ja piirivalveameti töötajad kaubanduskeskustes inimestel uuendada ID-kaartide sertifikaate.

«Eelmisel nädalavahetusel aitasime ID-kaardi sertifikaate uuendada erinevates kaubanduskeskustes neljas linnas. Inimeste huvi oli suur ja saime palju positiivset tagasisidet, seega teeme lahti ajutisi teenindusi kaubanduskeskustes Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus ka sel laupäeval ja pühapäeval,» ütles ameti identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Anita Sokolova pressiesindaja vahendusel.

Sokolova lisas, et kohapeal võtab ID-kaardi sertifikaatide uuendamine vaid mõne minuti, kuid arvestama peab sellega, et järjekorrad võivad suure huvi tõttu olla pikad.

Nii politsei- ja piirivalveameti teenindustes kui ajutistes teeninduspunktides saab sertifikaate uuendada vaid kaardi omanik isiklikult. «ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks ei tohi oma kaarti üle anda kolmandatele isikutele,» lisas Sokolova.

Kõige kiirem ja mugavam viis ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks on kauguuendamine. «Inimestel, kes ei kasuta ID-kaardi elektrooniliselt igapäevaselt ehk ei kasuta tihti teenuseid, mis vajavad PIN-koodide sisestamist, on aega kaarti uuendada järgmise aasta märtsi lõpuni,» lisas Sokolova.

ID-kaartide sertifikaate saab nädalavahetusel uuendada Tallinnas Ülemiste keskuse ja Rocca al Mare kaubandusessuse Elisa esindustes, Tartus Lõunakeskuse Aatriumis ja Kaubamaja Elisa esinduses, Pärnus

Port Arturi keskuse Telia esinduses ning Narvas Astri keskuse Aatriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles