Miks ei ole hea muru liiga lühikeseks niita?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätter muru 7-10 sentimeetri pikkuseks, aitab see vähendada niiskuse aurustumist 70-80 protsendi võrra.
Jätter muru 7-10 sentimeetri pikkuseks, aitab see vähendada niiskuse aurustumist 70-80 protsendi võrra. Foto: SCANPIX

Muru liiga madalaks niitmine ei ole tegelikult kuigi hea, pigem jäta see veidi kõrgemaks. Pikemad rohukõrred peletavad umbrohtu ning kahjureid.


See tähendab omakorda, et tõenäoliselt on vaja vähem kasutada kõikvõimalikke tõrjevahendeid ja mürke. Pikem muru varjutab ühtlasi ka murujuuri paremini ning aitab vältida maapinna liigset kuivamist, kirjutas thedailygreen.com.

Niimoodi saavad juured kasvada tugevamaks ning roheline vaip teie aias on tihedam ning ei vaja pikemas perspektiivis nii palju kastmist. Ekspertide hinnangul on hea niita muru regulaarselt ning korraga ei tohiks ära niita rohkem kui kolmandikku muruliblest. Niimoodi on murule tekitatav stress kõige väiksem.

Loodusliku muruhooldusraamatu autor Paul Tukey sõnul aitab muru 7-10 sentimeetri pikkuseks jätmine vähendada niiskuse aurustumist 70-80 protsendi võrra. Ära unusta teritamast muruniiduki terasid – see aitab vältida muru rebimist, mis on taime kudedele kurnav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles