Raekoja platsil saab ahjusooja leiba

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib.
Leib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nüüd on kõigil huvilistel võimalik soetada värskeid, käsitööna valminud ahjusoojasid leibu ja teisi küpsetisi Raekoja läänepoolsel küljel asuvast müügikioskist «Isukas».


Kioskit haldava ettevõtte juhataja Madis Liivamägi sõnul on müügikioski eesmärgiks tuua käsitööna valminud pagaritooted vanalinna olustikku.

«Käsitööleiba oleme harjunud seostama pigem talupidamise ja maaeluga, kuid ka iidses Tallinnas tegutsesid pagarid ja müüdi leiba. Ehk suudab värske leib nii linnakodanikku kui turisti rohkem siduda linna ajalooga kui välikohvikute kallis õlu ja suveniirikaupluste võõrapärased meened,» lausus ta.

Kõrvuti klassikalise rukkileivaga leiab müügiletilt peedi-, peki-, porgandi- ja juustuleiva. Lisaks valmistab «Isukas» ka maitsvaid seemne-, puuvilja-, ürdi-, liha- ja kanepiseemne leibu. Samuti on müügil omatehtud pirukad, küpsised, krõpsud, siirupid ning janu kustutamiseks ökomahlajoogid.

Kõik pakutav on säilitusainete vaba, tervislik ja valmistatud Eestimaa puhtast loodusest pärit toorainetest. Valiku lihtsustamiseks saab kõiki tooteid kohapeal ka maitsta.
Müügikoht on avatud esmaspäevast laupäevani kella 10-19 ja pühapäeviti kella 12 kuni 18.

«Isukas» on osaühingule Amon Köök kuuluv kaubamärk, mis esindab puhast ja tervislikku Eesti toitu. Kõik seda kaubamärki kandvad tooted valmivad kohviku «Isukas» köögis.Kasutatav tooraine on valdavalt pärit Eesti talunikelt ning tooted ei sisalda säilitusaineid, lubavad omanikud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles