Veebikonstaabel hoiatab: Tinderis levivad võõraste piltidega libakontod

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tinder.
Tinder. Foto: Tsering Topgyal/AP

Veebikonstaabel Maarja Punak teatab, et on eemaldanud kohtinguplatvormist Tinder kaks libakontot, kus kasutati võõra inimese pilte.

Suhtlus- ja kohtinguplatvorimis Tinder levivad libakontod sarnaselt teistele sotsiaalmeedia kanalitele. «Nimelt on mul õnnestunud eemaldada Tinderist juba kaks libakontot, kus kasutati võõra inimese pilte. Kurb uudis on see, et keegi arvab, et taoline pildivargus on normaalne või loodab, et see kunagi välja ei tule,» teatab veebikonstaabel Maarja Punak Facebookis.

Kui ohvrit huvitab, kes tema pildi varastas, siis peab ta selleks kohtusse pöörduma, teatab Punak. Politseisse saab pöörduda alles siis tegu on tõsisema juhtumiga. «Kui aga on tegemist täieliku identiteedivargusega (õige nimi, pilt ja muud andmed), on õigus teha süüteoteade politseile. Kas me saame menetluse käigus vajalikke andmeid Tinderilt, on omaette küsimus, aga proovida tasub!»

Veebikonstaabel sõnab, et kuna keskkond ei võimalda otsese otsingu tegemist, siis tuleb loota petturite tabamisel enda sõpradele või tuttavatele, kes identiteedivargusest teada annavad.

Veebikonstaabel annab nõu mida teha, kui märkad enda pildiga Tinderi kontot:

  1. Sellest tuleb tuttaval kindlasti ekraanipilt teha. Konto eemaldamiseks seda Tinderi meeskond ka küsib hilisema kirjavahetuse käigus. See aitab libakontot paremini tuvastada kui sõnaline kirjeldus.
     
  2. Tuleb teavitada Tinderi raportite tegemise keskust aadressil: https://www.help.tinder.com/…/115004950423-I-want-to-report… . Jah, mina saan aidata seda raportit teha, kuid mulle meeldiks, et pildivarguse ohver ka ise prooviks seda teavitamist, sest tavakodaniku õnnestumisprotsent on täpselt sama suur kui minul ehk eriõigusi mul ei ole.

NB: enamus kohtinguportaalide identiteedivargustest on toime pandud tuttavate poolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles