Maxima loobub 2025. aastaks puurikanade munade müügist

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjest rohkem jaekette voobuvad puurikanade munade müügist.
Järjest rohkem jaekette voobuvad puurikanade munade müügist. Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Leung Cho Pan

Maxima Group teatas otsusest loobuda puurikanade munade müügist aastaks 2025. Otsus puudutab 461 kauplust Eestis, Lätis ja Leedus ning 30 kauplust Poolas, kus firma sama otsuse juba novembris 2017 välja kuulutas.

«Maxima Group peab oluliseks nii toodete kvaliteeti, hinda kui ka kaupade tootmismeetodeid, mida Maxima kauplustes müüakse,» sõnas Maxima Groupi tegevjuht Robertas Čipkus. «Oleme märganud tarbijate üha kasvavat muret loomade heaolu puudutavatel teemadel nii Baltikumi riikides kui ka mujal maailmas. Sellest lähtuvalt on Maxima Group vastu võtnud otsuse lõpetada puurikanadelt pärit munade müük aastaks 2025 kõigis Balti riikides.»

Čipkuse sõnul jõustub muutus järk-järgult koostöös munatootjate ja tarbijatega.

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad presidendi Kristina Meringu sõnul annab Maxima otsus loobuda puurikanade munade müügist selgelt märku, et suured ettevõtted Eestis seavad oma tulevikusuundi loomasõbralikuma munatootmise poole. «Kui sellised suure mõjuga jaeketid nagu Rimi ja Maxima on selle otsuse välja kuulutanud, võib öelda, et oleme liikumas teiste suure Euroopa riikide tuules, kus suured jaeketid on otsustanud lähiaastatel üle minna õrrekanade, vabalt peetavate kanade ja mahepõllumajandusliku kanakasvatuse munade müügile, kelle heaolu on tunduvalt parem võrreldes puurikanade munadega,» märkis Mering ja lisas, et nende organisatsioon Nähtamatud Loomad jätkab ettevõtetega läbirääkimisi, et tulevikus järjest rohkem firmasid mõtleksid kanade heaolule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles