Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsib
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    Tervis
    Katsed ja testid
    Lugemissoovitus
    Aed ja kodu
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    E24
    Valuutakursid
    USD
    0,722 EUR
    GBP
    1,213 EUR
    LTL
    0,29 EUR
    SEK
    0,11 EUR
    RUB
    0,02 EUR
    =
    Kursid seisuga: 17.04.2014
    POSTIMEES.ee
    Naine
    Juhtimine
    TallinnCity