Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:e621maitsetugevdajanaatriumglutamaatrakvere lihakombinaat
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
Mida teeb kindlustusmaakler?
Lugejad tahavad teada
    Segadus õliküttega
    FOOKUSES AUTOKOOLID
    LUGEJA KÜSIB
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsibKõik
    TervisKõik
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    UudisedKõik
    Katsed ja testidKõik
    Lugemissoovitus
    Aed ja koduKõik
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    Majandus24Kõik
    Valuutakursid
    USD
    0,889 EUR
    GBP
    1,335 EUR
    SEK
    0,107 EUR
    RUB
    0,014 EUR
    =
    Kursid seisuga: 26.01.2015
    POSTIMEES.eeKõik
    NaineKõik
    JuhtimineKõik
    TallinnCityKõik