Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Eger Ninn
Eger Ninn
:

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnade621maitsetugevdajanaatriumglutamaatrakvere lihakombinaat
Samal teemal
Sisuturundus
Poodide kilekotid
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
HÄDA BUSSIDEGA
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
ReisKõik
VideoKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,895 EUR
GBP
1,174 EUR
SEK
0,105 EUR
RUB
0,014 EUR
=
Kursid seisuga: 30.08.2016
MaaeluKõik
PostimeesKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE