Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
LOE TERVISEPORTAALIST!
    Sponsoreeritud artiklid
    TERVISEPORTAAL
    TERVIS.POSTIMEES.EE
        LUGEJA KÜSIB
        Viimased uudised
        Üleskutse
        Lugeja küsib
        Tervis
        Tasub teada
        48h populaarsemad teemad
        Top kommentaarid
        Top lood
        Uudised
        Katsed ja testid
        Lugemissoovitus
        Aed ja kodu
        Majandus24
        Valuutakursid
        USD
        0,789 EUR
        GBP
        1,265 EUR
        LTL
        0,29 EUR
        SEK
        0,109 EUR
        RUB
        0,019 EUR
        =
        Kursid seisuga: 23.10.2014
        POSTIMEES.ee
        Naine
        Juhtimine
        TallinnCity