Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
LOE TERVISEPORTAALIST!
    TERVIS.POSTIMEES.EE
    LOE TERVISEPORTAALIST!
      LOE TERVISEPORTAALIST!
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsib
      Tervis
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      Uudised
      Katsed ja testid
      Lugemissoovitus
      Aed ja kodu
      Majandus24
      Valuutakursid
      USD
      0,798 EUR
      GBP
      1,275 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,108 EUR
      RUB
      0,019 EUR
      =
      Kursid seisuga: 31.10.2014
      POSTIMEES.ee
      Naine
      Juhtimine
      TallinnCity