Ehedalt eestimaised põnevad tooted: tömma ja potikaanehiir

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel avas pealinnas Sadamaturul uksed omamoodi käsitööpood Ehe ja Ehtne, kust võib leida mitmeid eesti puidumeistrite poolt loodud tooteid nagu tömma ja potikaanehiir.

Kaupluse juhataja Raul Sasi rääkis, et riiulitel on kaupa turistide jaoks, kuid ka kohalikele on mõeldud ning väljas on majapidamises vajalikke tarvikuid, laste mänguasju ning põnevaid nipsasjakesi. Eelpool nimetatud tooted tömma ja potikaanehiir langevad Sasi väljatoodud kategooriate vahele – tegemist on põnevate majapidamises kasulike nipsasjadega.

Tömma aitab näiteks pereisal saapad jalast ära tõmmata. Potikaanehiir on aga kasulik abivahend kartulite keetmisel, kui kastruli ja kaane vahele on vaja auru väljalaskmiseks väikest praokest.

Põnev kaup pole aga ainuke poe väärtus. Sasi sõnul võib poest leida ka väga haruldasi ja unikaalseid töid, mis võivad Eestist sootuks ühel hetkel kaduda.

«Mõned käsitöömeistrid on niivõrd vanad ning ei ole oma käsitööoskusi edasi pärandanud, mistõttu võib juhtuda, et ühel hetkel teatud liiki käsitöötehnika ja tooted Eestist paraku kaovad,» selgitas ta. 

Ehe ja Ehtne Käsitöö: Potikaane hiir from Taevas Ogilvy on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles