Kas arvuti veebikaamera tuleks ikka kinni katta? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katmata veebikaameraga sülearvuti.
Katmata veebikaameraga sülearvuti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erinevatest nutiseadmetest leiab tänapäeval nii mikrofone kui veebikaameraid ja juttude kohaselt võivad kurjategijad pahaaimamatute inimeste veebikaameratest nende tegevust jälgida. Kas tänapäeval piisab ainult veebikaamera katmisest?

Veebikaamerad on korduvalt end tõestanud, kui turvariskid, kuid paljud meist ei kata neid endiselt kinni. Kas me peaks?

Edward Snowden, Marc Zuckerberg ja FBI endine direktor James Comey kõik teevad seda, kuid keegi meist pole kuulsus, riigipea ega mõjuka ettevõtte juht, seega mida head teeks see meile, uurib väljaanne The Verge.

Selgub, et mitte palju. Teibiga arvuti veebikaamera kinnikatmine võib pakkuda teatud hingerahu, kuid kaamerad ja mikrofonid on tänapäeval juba kõikjal. Näiteks häälkäsklustega teleripuldis, häälkäsklustega töötavas assistendis nagu Alexa või sinu nutitelefonis. Mikrofonide katmine teibiga pole sama efektiivne kui kaamera puhul ja salaja lindistatud heliklipid võivad olla sama kahjustavad kui videod.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles