Kindlustus: lahtised kivid purustavad autoklaase

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kevadised teeolud on viimastel nädalatel hoogsalt kasvatanud kindlustusseltsidel autode klaasikahjude arvu ja väljamakseid, enamasti on tegu eessõitva auto rataste alt esiklaasi paiskunud kivi.
 


Aprillis kasvas klaasikahjude arv If-is 477ni, mis moodustab 47 protsenti kõigist kaskokahju juhtumitest. Kindlustusselts juhib tähelepanu, et autoklaasikahju katab vabatahtlik kaskokindlustus ning see on kliendi jaoks ilma omavastutuseta.

«Väga tähelepanelik tuleb olla kaskokindlustuse ostmisel lepingutingimuste osas, kuna kõik seltsid klaasi enam omavastutuseta ei hüvita,» ütles If Kindlustuse kaskokindlustuse tootejuht Tarmo Lääne.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhi Taavi Kiibuse sõnul hakkab esiklaasikahjude arv tavaliselt aprillis kasvama ning kevad on mõranenud autoklaaside väljavahetamise tipphooaeg.

«Eesti autojuhid on kevaditi harjunud auklike teede ja tänavatega. Lisaks on alanud suuremad kevadised teetööd, mis toovad kaasa teedel oleva lahtise killustiku ja mõranenud esiklaasid,» lausus Kiibus.

Kohustuslik liikluskindlustus seda kahju ei korva ning võib autojuhile tähendada mitmesaja euro suurust planeerimata väljaminekut. «Kutsume autojuhte üles tähelepanelikkusele. Kui teedel ja tänavatel on lahtise killustiku eest hoiatavad liiklusmärgid, siis tuleb neid kindlasti järgida,» lisas ta.

Mõranenud autoklaasi vahetamine võtab kindlustusseltsi partneri juures aega vaid mõni tund ning selleks ei ole vaja eelnevalt kindlustuse poole pöörduda. Aprillis oli hüvitatud klaasi keskmiseks maksumuseks 304 eurot. Klaasikahjudest moodustasid 94 protsenti esiklaasi purunemised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles