Tasuta õigusabiportaali on külastatud üle veerand miljoni korra

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Peeter Langovits

Õigusabiportaali juristaitab.ee on külastatud juba enam kui veerand miljonit korda ja huvi selle vastu aina kasvab.
 

Juristide liidu asutatud portaali tunnustas ka justiitsminister Kristen Michal: «Inimesed puutuvad juriidiliste küsimustega kokku igapäevaselt ning on oluline, et neil oleks praktilistes küsimustes võimalik lihtsamaid vastuseid saada ka advokaati palkamata.»

Minister lisas, et inimeste paremad teadmised oma õigustest võimaldavad neil neid õigusi ka paremini kaitsta ning seda eesmärki justiitsministeeriumi ja juristide liidu koostöö tasuta õigusnõu veebis pakkumisel kannabki.

Michali sõnul on kõige olulisem, et praktiline õigusalane info ja küsimuste esitamise võimalus oleks kättesaadav võimalikult paljudele inimestele ja võimalikult lihtsalt, milleks on veeb parim lahendus.

See lahendus on ennast õigustanud, kuna vähem kui poole aastaga on tasuta portaali juristaitab.ee külastatud enam kui 260 000 korral ning vastuseid on antud ligi 500 konkreetselt esitatud küsimusele. Liidu liikmed andsid tasuta õigusalaseid nõuandeid kokku umbes 400 lehekülje jagu.

Lehekülgedest ongi kõige enam külastatud foorumit, kus saab juristidele küsimusi esitada. Järgnevad töösuhete kohta selgitusi pakkuv lehekülg ning perekonnasuhete küsimustele pühendatud leht.

Juristide liidu direktori Krista Paali sõnul on inimeste vajadus praktilise tasuta õigusnõu järele väga suur ja juristaitab.ee portaali külastajate arv aina kasvab.
«Ainuüksi maikuu jooksul on portaali foorumisse postitatud 280 õigusalast küsimust, millele inimesed lahendust otsivad. Seega on meie juristidel käed tööd täis.»

Justiitsministeeriumi ja juristide liidu koostöös loodud tasuta õigusabiportaali www.juristaitab.ee eesmärgiks on aidata inimestel leida vastuseid igapäevaelus ette tulevatele õiguslikele küsimustele.

Kui inimene teda huvitavale küsimusele olemasolevatest rubriikidest vastust ei leia, võib ta selle esitada portaali foorumis, kus küsimustele vastavad juristide liidu liikmed. Küsimuse esitamiseks peab veebilehele sisse logima ID-kaardiga.

Lisaks leiab portaalis kasulikke dokumendivormide näidiseid ja linke teistele õigusvaldkonna veebilehtedele. Veebilehte rahastab riik mittetulunduslikele ühendustele tasuta õigusabi andmiseks eraldatud toetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles