Türi lillelaata soosib ilus ilm

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillelaadal on väljas ka puukoolid.
Lillelaadal on väljas ka puukoolid. Foto: Liis Treimann

Türi lillelaada korraldajad loodavad tänavu suurele hulgale külastajaile, sest ilm soosib kohaletulekut.


Laada peakorraldaja Liivi Lohvarti sõnul on huvi iga aastaga kasvanud nii müüjate kui ostjate hulgas ja tänavu oodatakse kuni 30 000 külastajat. Tullakse lausa gruppidena. Välisturistidest on ennast kirja pannud nii soomlasi ja rootslasi kui lätlasi leedukaid ja venelasi

Vaatamata vahepealsele majanduslangusele on huvi ka müüjate hulgas endiselt elav. Tänavu on eriti palju taimede ja istikute müüjaid, kelle tarvis tuli kauplemiseks koguni kaks tänavat juurde võtta. Rohelise kraami müüjaile on ka platsi hind madalam kui teistele.

Aga Türis saab neil päevil uudistada ja osta ka kõike muud söögis-joogist sauna või aiamajani välja. Palju on aiathenikat ja -tööriistu. Müüjate hulgas kohtab ka välismaalasi. Näiteks on oma roosiistikute, käsitöö ja koduleivaga väljas lätlased ja leedukad.

Et vanematel mugav laadal osaleda oleks, töötab lasteaed koos väikese lõbustuspargiga. Meelelahutust jagub aga ka täiskasvanutele.

Hindade kohta ütles Lohvart, et laada eripärana saab hinda alati kaubelda ja see kujuneb pakkumise-nõudmise vahekorrast. Kauba valik on igal juhul huvitav.

Türi lillelaadale saab 2 euro eest ja veeta võib seal terve päeva, alla 12-aastastele on sissepääs tasuta. Kauplemine käib pühapäeval kella kolmeni päeval, külastamise tippaega on oodata laupäeval kella 11 ja 17 vahel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles