Novatoursi väljalende vulkaanipurse ei häiri

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid lendavad.
Lennukid lendavad. Foto: Stanislav Moshkov

Reisikorraldaja Novatours teatas, et ehkki nädalavahetusel pursanud Islandi kõige aktiivsem vulkaan Grimsvötni teeb inimesi ärevaks, siis Novatoursi lähiväljumisi see ei mõjuta.


«Islandi meteoroloogiabüroo esmaspäeva hommikuse teate kohaselt on Islandi tuhapilv suundumas põhja poole. Euroopas praegu tuhaprobleeme pole» sõnas
Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. Hetkel puhkab Eesti juhtiva reisikorraldajaga erinevates sihtkohtades ligi 670 turisti.

«Novatoursil on eelmisest aastast tuhakriisi kogemus olemas, oleme selle talletanud oma kriisijuhtimise oskustesse ja selle najal karastunud. Ka lennunduses tegevad ametkonnad on eelmise aasta kogemusest palju õppinud ning saanud uut tehnikat, mille tulemusel saab tuha hulka õhus mõõta täpsemini ja võimalusel kasutada alternatiivseid lennuteid,» lisas Uustal.

Islandi meteoroloogiabüroo hinnangul ei ole Grimsvötni vulkaanipurse nii ulatusliku suurusega, kui möödunud aastal toimunud Eyjafjallajokulli oma ning ilmselt ei ole vulkaanisuits lennukitele nii ohtlik. Teadlased põhjendavad seda sellega, et Grimsvötni vulkaanituhk on jämedama struktuuriga.

Viimast korda purskas saare kaguosas Vatnajokulli liustiku all asuv Islandi kõige aktiivsem vulkaan 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles