Reisisadam sai kindlustusautomaadi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Salva

Tallinna reisisadama D-terminali paigaldati esimene kindlustusautomaat, kus saab sõlmida nii reisi- kui liikluskindlustuse lepinguid.


Sarnane automaat asub alates möödunud aasta suvest Tallinna lennujaamas ning mõlema automaadi omanik on Salva Kindlustus.

«Kindlustusautomaadid on suunatud eelkõige inimestele, kes on jätnud mingil põhjusel reisi- või liikluskindlustuse sõlmimise viimase hetke peale,» sõnas Salva Kindlustuse müügidirektor Algor Orav.

Reisisadama automaadis saab lisaks osta ka liikluskindlustust. Lepingute sõlmine kindlustusautomaadis sarnaneb lepingu sõlmimisega kindlustusseltsi netilehel. Sisestada tuleb oma andmed ning maksta sealsamas kaardiga. Samuti ei pea enam kindlustuspoliisi välja trükkima, klient saab poliisi kehtivust kinnitava kviitungi ning poliis saadetakse tema poolt sisestatud e-posti aadressile.

Kliendile on interneti kaudu sõlmitud lepingud letihinnast kümne protsendi võrra soodsamad.

«Sarnaselt pangandusega liigub ka kindlustus üha rohkem internetti ning kõige suurema ja püsivama kasutajaskonna on leidnud just reisi- ja liikluskindlustuse toodete ostjad,» märkis Orav.

Salva hinnangul müüakse enam kui kümnendik reisikindlustuse poliisidest Eestis interneti kaudu. Reisimüükide turukõverast selgub, et kuigi inimesed reisivad rohkem kevadel ja sügisel, on internetist ostetud reisikindlustuste hulk suurim hoopis suvekuudel.

Internetist on nii liiklus- kui reisikindlustus kättesaadav ööpäev läbi ning poliis saadetakse pärast internetipangas maksmist e-mailile. Kindlustusseltsi kodulehe kaudu on võimalik operatiivselt ka kahjudest teada anda.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles