Valmis elektrooniline töölepingu seaduse käsiraamat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Elektrooniline töölepingu käsiraamat, mis on homsest kõigile elektrooniliselt kättesaadav, annab vastused paljudele tööandjaid ja töötajaid huvitavatele küsimustele.


Kas tööelus kehtivad džungliseadused? Miks tunnistas Riigikohus ebaseaduslikuks õpetaja koondamise, kes ei nõustunud töötasu vähendamisega? Kuidas saavutas meditsiiniõde pahauskselt käitunud tööandjalt hüvitiseks pool aastapalka? Kuidas rajada töösuhe vastastikusele lojaalsusele ja mõistlikkusele?

Need on vaid mõned näited paljudest nii töötajate kui ka tööandjate jaoks olulistest küsimustest, millele aitab vastuseid leida äsjavalminud elektrooniline töölepingu seaduse käsiraamat.

Veebiaadressil www.tööõiguskoolitus.ee on käsiraamat alates kolmapäevast igale huvilisele tasuta kättesaadav nii eesti kui ka vene keeles.

See uudne ja kasutajasõbralik abivahend selgitab lihtsalt ja arusaadavalt, mida tuleb arvestada töölepingu sõlmimisel, muutmisel ja lõpetamisel; kuidas peavad töötaja ja tööandja omavahel korrektselt suhtlema; millised on nende õigused ja kohustused; mida tuleb silmas pidada töövaidluste puhul ning milline kaitse on tagatud töö kaotanud inimesele.

Materjali parema mõistmise huvides täiendavad animatsioone videoselgitused ja praktilisest tööelust pärit ülesanded, samuti viited vajalikele seadusepügalatele.

Töölepingu seaduse e-käsiraamatu valmimist toetas Euroopa sotsiaalfond elukestva õppe SA Innove vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles