Londonis avati hiiglaslik kaubanduskeskus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata majandussuritisest avati Londonis Euroopa suurim südalinnas asuv kaubanduskeskus Westfield London, mille ehitamine läks maksma ligi kolm miljardit dollarit ehk pea 37 miljardit krooni.



Uus kaubanduskeskus võtab enda alla 17 hektarit maapinda ning hõlmab enam kui 260 poodi, 50 söögikohta, 14 saaliga kino, spordiklubi ja spaad, vahendab Reuters.

Keskuse avas ametlikult Londoni linnapea Boris Johnson.

Hiiglaslik ostukeskus panustab märkimisväärselt luksuskaupadele, mis saavad tavaliselt üheks esimeseks majanduse jahtumise ohvriks.

Majandusanalüütikud on aga suhteliselt optimistlikud ning usuvad, et kaubanduskeskus peab rasketes oludes vastu tänu oma uudsusele, mis saab ostlejate jaoks tõeliseks magnetiks.

Debenhamsi kaupluse juhataja ütles: «Me oleme väga hästi teadlikud praegusest majandusolukorrast, kuid me arvame, et inimesi lummab Westfield nii väga, et me saame loota väga rõõmsatele jõuludele.»

Keskuse lähedal ostutänavatel asuvate kaupluste väljavaated pole aga sugugi rõõmustavad: Westfield ähvardab viia neilt kuni 12 protsenti käibest ja seda juhul, kui tarbijad jätkavad samal tasemel kulutamist nagu praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles