«Maailma katus» sai esimese viietärnihotelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The St. Regis Lhasa hotell
The St. Regis Lhasa hotell Foto: wayfaring.info

Maailma katuseks kutsutavas Tiibeti pealinnas Lhasas avati esimene sealne viietärnihotell.

Hiina valitsuse sõnul on nad tiibetlastele majandusliku õitsengu toonud ning nüüd avatud luksushotell The St. Regis Lhasa on selle heaks näiteks, kirjutab hospitalitynet.org.

Kui varem pidid matkajad läbima pika ja raske mägise teekonna Sichuanist Lhasasse, siis nüüd saab Lhasasse lennukiga. Lennujaamas ootavad luksuslimusiinid viivad külalised hotelli.

The St. Regis Lhasas on 150 numbrituba ja 12 eravillat.

Hotellikülastajad saadab nende tubadesse teenindaja, kes annab samas näpunäiteid, kuidas 3600 meetri kõrgusel hõreda õhu tingimustes hakkama saada.

Külalistel soovitatakse esimesel päeval aklimatiseeruda ning mitte sooja veega vanni võtta. Tiibeti ja Hiina meditsiini kohaselt soe vesi kiirendab vere liikumist ning selle tagajärjel liigub hapnik ajust kiiremini minema. See võib kaasa tuua ebameeldiva enesetunde ja isegi teadvusekaotuse.

Hotelli igas toas on hapnikumask.

Hotelli külaliste kasutuses on spaa, bassein, Kantoni ja Sichuani roogi pakkuv restoran, mille menüüs on ka jakiliha ning veinibaar, kus pakutakse näiteks Chateau Lafite-Rothschild veine.

Hotelli leheküljel seisab, et kui külastajad soovivad maitsta kohalikke hõrgutisi, siis saab seda teha lähedal asuval Tromzikhangi turul. Seal saab kõhu täis näiteks jakivõiga nuudlitest.

Tiibeti majandusest moodustab turism 15 protsenti. Möödunud aastal külastas Tiibetit 6,82 miljonit inimest.

Järgneva nelja aasta jooksul on plaanis Lhasasse rajada veel neli luksushotelli. Samuti tahab Hiina keskvalitsus panna sinna käima uue rongiliini.

Tiibeti turismiameti juhi Wang Songpingi sõnul täitis uus hotell turul olnud tühja koha ning Tiibet sai esimese rahvusvahelistele nõuetele vastava viietärnihotelli.

Hotelli esindaja sõnul on nad avatud olnud üsna lühikest aega ning paar probleemi on ette tulnud.

«Kord lõppes meil Austraalia päritolu loomaliha otsa. Samuti tuleb aegajalt ette elektrikatkestusi,» sõnas hotelli esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles