Milliseid naabreid vihkavad rootslased?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslased ei soovi naabritena näha kriiskavaid ja kaeblevaid tädikesi
Rootslased ei soovi naabritena näha kriiskavaid ja kaeblevaid tädikesi Foto: SCANPIX

Rootsi Swedbanki kontserni kuuluva firma Fastighetsbyrån tehtud küsitlus näitas, et keskmine  rootslane vihkab naabritena kõige enam kaeblevaid tädikesi ja valju muusika saatel lõbutsevaid noori.

Igast kümnest vastanust kuus tunnistas, et naabrid teevad nende elu põrguks, edastab STT.

Kõige vähem soovitud naabrid on kaeblevad tädikesed. Neist tahaks lahti saada iga neljas vastanu. Umbes sama palju vihatakse ka pidevalt  ja kõva lärmi saatel pidutsejaid.

Rootslaste unelmatenaabriteks ei ole ka liiga valjuhäälselt seksivad paarid. Iga kümnes tunnistas, et ei taha enda elukoha naabruses näha ega kuulda väikeste lastega perekondi.

Samuti ei soovita naabriteks näiteks ooperilauljaid ja rokkareid ning loomaomanikke.

Osa vastanutest tunnistas, et on vahel oma naabreid ise mingil viisil häirinud.

«Korterite üürile andjad kui ka üürnikud on teatud naabrite suhtes ühel meelel. Need on virisevad ja tüütud vanemaealised tädikesed, kes pole mitte millegagi rahul,» sõnas pikka aega naabrite lepitajana tegutsenud Eleonore Lind.

Lindi arvates võib nende kriiskajate puhul olla tegemist sellega, et nad on üksinda ja otsivad endale siis tegevust, mõeldes probleeme välja.

Lind lisas, et naabrite vahelisi tülisid on võimalik lahendada, kui istutakse maha ja räägitakse rahulikult asjad selgeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles