Kriis tabas mehi valusamalt kui naisi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ja naine.
Mees ja naine. Foto: SCANPIX

Hiljutise majanduskriisi ajal alanes meeste keskmine palk kaks korda rohkem kui naiste oma ning töötus kasvas meeste seas kiiremini kui naiste seas.

Meeste keskmine brutokuupalk oli mullu 6 protsenti madalam kui majandusbuumi ajal (2008. aastal), samas kui naiste palgad alanesid vaid 3 protsenti, nähtub statistikaameti täna avaldatud andmetest.

Sellest tulenevalt vähenes kriisi ajal natuke meeste ja naiste palgalõhe. Kui 2008. aastal moodustas naiste keskmine palk 73 protsenti meeste keskmisest töötasust, siis mullu 75 protsenti. Eelmisel aastal oli meeste keskmine palk 884 eurot ning naiste oma 667 eurot.

Ka töötus tabas kriisi ajal mehi valusamalt kui naisi. Kui 2008. aastal oli meeste ja naiste töötus enam-vähem võrdne (ligi 6 protsenti), siis mullu oli töötus meeste seas 20 ning naiste seas 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles