Osa inimestest tõstaks taara hinda oluliselt rohkem

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26-aastase Meelis Levkoi arvates võiksid taara tagatisraha määrad olla praeguse kolme ja kuue sendi asemel hoopis 20 ja 40 senti.
26-aastase Meelis Levkoi arvates võiksid taara tagatisraha määrad olla praeguse kolme ja kuue sendi asemel hoopis 20 ja 40 senti. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaministeeriumi koostatud eelnõu järgi võivad taara hinnad peagi tõusta kaheksale ja neljale eurosendile, osa rahvast tõstaks hinda julgemaltki.

Mitmed Postimehega reede lõunal Tallinnas Torupilli Selveri taaraautomaadi juures juttu puhunud taaraviijad tõid eeskujuks Põhjamaid, kus pudelite-purkide tagastamise eest saab oluliselt rohkem raha. «Kui hinnad oleksid 20 ja 40 senti, siis hakkaksid ilmselt kõik taarat korjama,» arvas kahe suure taarakotiga automaadi juurde tulnud noormees Meelis Levkoi.

Meelisel on kombeks tagastada kõik pandimärgiga pakendid ja see harjumus on sisse jäänud lapsepõlvest. Kui isa vahel õlut jõi, sai pudel kibekiirelt taarapunkti viidud. Tutvusringkonnas on 26-aastasel noormehel nii omasuguseid kui ka neid, kes pakendite tagastamisest üldse ei hooli. Viimaseid ei pane Meelise arvates taarat viima ka ministeeriumi kavandatud rahasummade suurendamine.

Ka eile avaldatud online-uudisele laekunud sajakonnas kommentaaris leidus üsna mitmeid ettepanekuid tagatisraha oluliselt enam tõsta. «10 senti väike plastpudel, 15 senti plekkpurk, 20 senti pooleliitrine plastpudel ja 40 senti 1,5 liitrine plastpudel või klaasõllepudel,» oli üks uute hindade ettepanek.

Meelise arvates on taara hinnal ka piir, üle 10 krooni ehk üle 60-70 eurosendi ta siiski joogi hinnale juurde maksta ei tahaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles