Euroopale paistab digiretsept Eesti eduloona

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ravimite Hulgimüüjate Liidu juht Leon Jankelevitsh (vasakul) ja Rene Jenny Euroopa Ravimite Hulgimuujate Assotsiatsiooni president Tallinnas Swissotelis.
Eesti Ravimite Hulgimüüjate Liidu juht Leon Jankelevitsh (vasakul) ja Rene Jenny Euroopa Ravimite Hulgimuujate Assotsiatsiooni president Tallinnas Swissotelis. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas toimuval Euroopa ravimite hulgimüüjate ühenduse kongressil esitleti teiste riikide esindajatele Eesti digiretseptisüsteemi, mis paistab kaugelt tõelise eduloona.

«Hea on olla laval ja esitleda meie digiretsepti kui edulugu,» rääkis kongressi korraldaja, siinse ravimite hulgimüüjate liidu juht Leon Jankelevitsh. «Euroopal on sõna otseses mõttes suu lahti ja neid lahtiseid suid sai siin kongressi ettekannete ajal tõesti näha.»

Eesti kogemuste jagamise võimalus digiretsepti näitel on Jankelevitshi sõnul ka üks põhjus, miks antud kongressi siin toimumine väga oluline on. Samuti on 150 väliskülalist Tallinnasse toonud kogunemine võimalus Eesti turul tegutsevatele firmadele Euroopa tasemel tegijatega suhelda.

Lisaks digiretsepti ja koalitsioonileppes oleva e-apteegi idee tutvustamisele olid kongressil kavas ka ettekanded näiteks ravimite müüki puudutavatest Euroopa Liidu regulatsioonidest, ravimituru muutustest masuga seoses, ravimite hinda mõjutavatest teguritest ning lähiajal ees ootavatest muutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles