Taaraautomaatides on kogutud raha 1000 lapse teatrikülastuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil taaraautomaat.
Pildil taaraautomaat. Foto: Kalev Saar

Esimese kolme nädalaga on heategevuskampaania «Aitan lapsi» raames pandipakendi automaatide kaudu kogutud raha 984 lapse teatrikülastuse korraldamiseks.

Laste heaks on annetanud ligi 6000 inimest üle Eesti.

Seega on Eesti inimesed enam kui 140 pakendiautomaadi kaudu annetanud iga päev ligi 50 lapsele teatrikülastuse võimaluse.

Projekt vältab vähemalt aasta ning selle eesmärk on viia teatrisse ligi 10 000 vähekindlustatud peredest last. Esimesed teatrikülastused toimuvad sel sügisel.

«Nendest lastest paljud külastavad teatrit ilmselt üldse esimest korda elus ning see on nende jaoks kindlasti oluline ja kauaoodatud päev. Vähekindlustatud lapsed saavad osa teatrielamusest, millest on õigus osa saada igal lapsel,» ütles projektiga liitunud Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene.

«Tähelepanuväärseks muudab antud heategevusürituse tõsiasi, et annetused kogutakse sõna otseses mõttes sendi kaupa ning tuleb olla tänulik kõigile 6000 annetajale,» märkis Nõgene.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi, Evelin Ilves ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit käivitasid heategevuskampaania kolm nädalat tagasi.

Annetusi lastele teatripileti ostmiseks saab teha üle Eesti enam kui 140 pakendiautomaadis, millele on paigaldatud täiendav automaatikanupp. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, vaid piisab pandipakendi tagastamisest. Kogu annetatud raha läheb lastele teatripileti ja transpordi tarbeks.

Vähekindlustatud lapsed selgitatakse koostöös kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles