Euroopa turult kaovad ohtlikud taimekaitsevahendid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kehtestab alates 14. juunist väga täpsed nõuded taimekaitsevahendite turulelubamisele, mille tulemusena kaovad ohtlikud taimekaitsevahendid ning seetõttu muutub meie elukeskkond ohutumaks.
 

«Euroopa liigub järjest ohutuma ühiskonna suunas. Sellest tulenevalt lähtutakse taimekaitsevahendites sisalduvate ainete mõjude uurimisel ja hindamisel inimese tervisele või keskkonnale mõjuvast konkreetsest ohust, mitte ainult riskist,» ütles põllumajandusministeeriumi taimekaitse büroo juhataja Evelin Hillep.

«Nii ei jõua tulevikus turule taimekaitsevahendid, mis võivad põhjustada väärarenguid ja pahaloomuliste kasvajate tekkimist, samuti muutusi DNAs, viljakuses või on keskkonnas püsivate omadustega,» selgitas Hillep.

Uue kehtima hakkava Euroopa Liidu määruse kohaselt ei tohi alates käesoleva aasta 14. juunist reklaamida taimekaitsevahendeid, millele ei ole turuleandmise luba väljastatud. Igale taimekaitsevahendi reklaamile tuleb lisada märge «Kasutage taimekaitsevahendeid ohutult. Enne kasutamist lugege alati läbi märgistus ja tootekirjeldus».  

Lisainfot kehtima hakkava määruse leiab kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles