Tööandjad on juba ennetavalt valmis palku tõstma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

CV-Online’i poolt mai lõpus tehtud küsitlusest selgus, et protsentuaalselt rohkem tööandjaid on nõus palku tõstma, kui tööotsijad ja töötajad seda ootavad.


Küsitlusele vastanud tööandjatest 21 protsenti planeerib veel 2011. aasta sees palku tõsta. Seejuures on töötajate ja tööotsijate ootused madalamad – palgatõusu ootab 18 protsenti vastanuist.

Vastupidiselt kavatseb palka langetada 1 protsent tööandjatest, palgalangust prognoosib aga 7 protsenti töötajatest ja tööotsijatest.

«Statistika näitab, et tööandjad tunnetavad ennetavalt vajadust palku tõsta, et häid töötajaid jätkuvalt enda juures hoida, mis tuli välja nii statistikast kui küsitluse kommentaaride osast.

Samas töötajad ja tööotsijad ei ole veel saavutanud n-ö masueelset kindlustunnet ja vähemuses on need, kes juba julgevad palgalisa oodata. Veel ei ole julgust palgalisa küsida, kuigi vähemasti viiendiku tööandjate poolt juba on valmisolek olemas,» kommenteeris tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross.

2012. aasta osas on märgatavalt suurem nii palgalisa pakkujate kui ootajate protsent. Tööandjatest plaanib palku tõsta 60 protsenti ning töötajatest ja tööotsijatest ootavad palgatõusu pooled.

Üle 85 protsendi nii käesoleval aastal kui järgmisel aastal tööandjate poolt planeeritavatest palgatõusudest jääb 1-10 protsendi piiresse ning suuremaid palgatõuse kui 20 protsenti planeerib vaid paar protsenti tööandjatest.

Statistika põhineb CV-Online’i poolt mai lõpus tööandjate ning töötajate ja tööotsijate seas tehtud uuringul. Tööandjate seas oli vastanuid pisut alla 150, kelle seas olid nii suuremate ja väiksemate ettevõtte esindajad üle Eesti. Töötajatest ja tööotsijatest vastas üle 7500 inimese üle Eesti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles