Nädalalõpul on oodata turgudele suuremat kogust Eesti maasikat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüja Viktoria pakkus neljapäeval Tallinna keskturul ostjaile Poola maasikaid eestimaistest marjadest veerandi jagu odavama hinnaga. Võlusõnaks oli «marmelad magus».
Müüja Viktoria pakkus neljapäeval Tallinna keskturul ostjaile Poola maasikaid eestimaistest marjadest veerandi jagu odavama hinnaga. Võlusõnaks oli «marmelad magus». Foto: Liis Treimann

Kuum ilm on pannud maasikad varakult küpsema ja juba sel nädalalõpul on turgudele oodata suuremat kogust eestimaist marja.



Ehkki mõnel turul on Eesti maasikat juba 10-eurose kilohinnaga pakutud, hakkavad suuremad kogused turule tulema lähipäevil ja siis kukub tõenäoliselt ka hind üsna kiiresti.

Tartumaal Nõo vallas Unipiha külas maasikakasvandust omav Valdis Kaskema ütles, et kuumad ilmad on katteloori all marju kiiresti küpsetanud ja esimesed suuremad kogused peaksid lähipäevil müüki jõudma.

«Praegu tuleb kõvasti joosta, et maasikas kastetud ja õigel ajal korjatud saaks, kogu pere ja sugulased-sõbrad on ametis,» rääkis taluperemees.

Hinda ei osanud mees ennustada, kuid märkis, et suuresti sõltub see Poola maasikast, aga ka sellest, kas Venemaa Euroopast marja võtma hakkab või paisatakse kõik Euroopa turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles