Professor Zilmer: piim on loodusteaduslik toode

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: Toomas Huik

Tartu ülikooli arstiteaduskonna biokeemia instituudi juhataja professor Mihkel Zilmeri hinnangul on piim ainulaadne tasakaalustatud koostisega vedel toitesegu, mille loodus on disaininud.


«Piim on elava looduse poolt disainitud ainuke täiuslik biovedelik, millel on ainult üks ülesanne - see peab saama ära söödud. See definitsioon kinnitab üheselt, et loodus on kasutanud piima disainimisel harukordselt taibukat ja sisukat teaduslikku lähenemist. Piim on loodusteaduslik,» selgitas Zilmer.

Ta lisas, et piim on vajalik inimorganismi normaalseks kasvuks ja arenguks kogu elu jooksul.

Lisaks looduslikule unikaalsusele lisandub piimale alates farmist lõpetades pakendamisega piimatööstuses palju lisaväärtust. Piimatoodete kvaliteet algab looma tervisest ja toitumisest, mis täna on väga keeruline teadus.

Uue elu ja täiendavad tervislikud omadused, mille aluseks laboratoorsed põhjalikud uuringud ja testid, saab piim tööstuses. Teaduspõhisus on nüüdisaegse piimatootmise sisu, tagades toodete ohutuse, tervislikkuse ja usaldusväärsuse.

Pikemalt tuleb piimast juttu 16. juulil Eesti Põllumeeste Keskliitu korraldataval koverentsil «Piim on teadus» Tartus Dorpati konverentsikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles