Hinnatõus jäi alla 10 protsendi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorikütuse hinnalangus pehmendas mõnevõrra üldist hinnatõusu.
Mootorikütuse hinnalangus pehmendas mõnevõrra üldist hinnatõusu. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijahinnaindeks tõusis oktoobris võrreldes septembriga 0,4 protsenti ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 9,8 protsenti, teatas statistikaamet.


Tarbijahinnaindeksit mõjutasid oktoobris võrreldes eelmise kuuga enim soojusenergia ja gaasi hinnatõus (vastavalt 23,3 ja 22,9 protsenti) ning mootorikütuse hindade langus (-7,5 protsenti).

Oktoobris olid kaubad eelmise aasta oktoobriga võrreldes 8,5 protsenti kallimad, sealhulgas toidukaubad 13,7 ja tööstuskaubad 4,4 protsenti. Teenused on aastaga kallinenud 12,3 protsenti.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad muutusid aastaga 27,7 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad 4,9 protsenti.

2007. aasta oktoobriga võrreldes oli indeksile kõige suurem mõju eluasemekulutustel, mis põhjustasid üle veerandi kogumuutusest ja millest kaks kolmandikku andis soojusenergia hinnatõus.

Kogumuutusest andsid toit ning alkohoolsed joogid ja tubakas kumbki ligi viiendiku ning mootorikütus üle kümnendiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles