Kuidas muuta kolimine kassi jaoks võimalikult stressivabaks?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolimine võib olla traumeeriv ettevõtmine kõigile, ent kassi jaoks on see veel eriliselt raske, kuna nemad tunnevad ennast üldiselt turvaliselt vaid tuttavas ümbruses.


Siiski on võimalik kolimist muuta ka oma lemmiku jaoks stressivabamaks. Kombineerides uue kodu ja asjade lahtipakkimise segaduse võite te oma lemmiku sootuks õnnetuks muuta, kirjutas petmd.com.

Mida teha, et vähendada kassi kolimisstressi?

• Asju kokku pakkides tee üks tuba tühjaks ning pane sinna kassi söök ja vesi, liivakast, puur, magamisase ja mänguasjad. Esiteks ei jää kass niimoodi asjade pakkimisel ette ja teiseks tunneb kass ennast niiviisi turvalisemalt.
• Uude kohta kolides pane enne asjade lahtipakkimist kõik kassiasjad koos kassiga samuti tühja tuppa. Kui sul ei ole sellist ruumi, paki kõigepealt ühe toa asjad lahti ja siis kassi omad.
• Lase kass toast välja ümbrusega tutvuma alles siis, kui kõik on paigas. Enne toast väljalaskmist peaks kass olema võimalikult rahulik, kuna uus keskkond võib teda närviliseks muuta.
• Näita kassile uut liivakasti ja söögikausi kohta.
• Kui sul on aed, lase kass alles siis välja, kui ta on uue koduga juba harjunud. Kui kass liiga vara välja lasta, võib ta plehku pista leidmaks üles oma vana kodu.
• Kassi peaks alguses laskma õue vaid lühikeseks ajaks. Seda tehes ole talle seltsiks, et kiisu saaks uue ümbrusega harjuda. Kindlasti vaata ka, et kass teaks, kuidas tagasi tuppa pääseda.

Neid lihtsaid asju meeles pidades harjub kass uue kodu ning muutusega hoopis lihtsamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles